Suna pitzi. Dar adevarul este ca a manca intr-un fel sanatos a devenit o moda. De-ar fi sa ma gandesc bine, nici nu e asa de rau. In definitiv, ne face placere sa ne asortam hainutele si sa ne preocupam sezon de sezon ce anume se poarta. De ce nu ne-am transforma si preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa intr-un hobby?
Ani de zile am mancat pe paine vegetarienii. Le-am facut capul calendar privind riscul la anemie la care se supun. Le-am explicat ca procentul de absorbtie a ferului din carne este incomparabil mai mare decat cel din vegetale. Ca trebuie incluse saptamanal doua portii de carne in alimentatie. Ca pestele este indipensabil organismului. Si ca, intr-un final, cele mai simple si mai eficiente diete se bazeaza pe carne.
M-au ajuns din urma blestemele lor. Pur si simplu nu mai pot consuma carne. Mi-e rau numai cand ma gandesc la ea. Si, pentru ca totusi imi mentin opinia legata de importanta carnii din alimentatie, o mai strecor prin salate in speranta ca imi va ajunge in furculita si apoi in stomac fara a ma alerta de prezenta sa.
Nu stiu care este cauza. Suspectez ca articolele pe care le-am citit despre “hormonul mortii” secretat de animale atunci cand acestea sunt sacrificate mi-au indus repulsia fata de carne. Ori poate ca organismul meu trece printr-o perioada de detoxifiere. Una peste alta, cred ca este bine sa iti asculti corpul. De obicei, el stie mai bine decat tine ce ai nevoie!
Pana una-alta, iata cateva sfaturi utile despre carne:
- prima apa de la fierberea carnii se arunca fiindca plina de toxine si hormoni
- vita se pune la fiert in apa rece si nu in apa clocotita
- pentru a scadea aciditatea gastrica, se consuma carnea fara supa (util in cazul persoanelor care sufera de gastrita si ulcer)
Sursa: LaDieta.ro - Blog pentru sanatate si frumusete!
Iti sugeram si:
Cum sa scap de foame?
Top 5 diete din carti
Principii generale