Setari Cookie-uri

In & Out 2011 in moda alimentara

Suna pitzi. Dar adevarul este ca a manca intr-un fel sanatos a devenit o moda. De-ar fi sa ma gandesc bine, nici nu e asa de rau. In definitiv, ne face placere sa ne asortam hainutele si sa ne preocupam sezon de sezon ce anume se poarta. De ce nu ne-am transforma si preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa intr-un hobby?

  • Mierea

  • Un aliment de care eu m-am ferit multa vreme si inca il evit, mierea este, fara doar si poate, un soi de sanatate la borcan. Nimeni nu a avut vreodata curajul sa conteste capacitatile terapeutice ale mierii sau incarcatura sa in substante nutritive, enzime si vitamine. Insa la fel de adevarat este ca mierea ingrasa. Totusi, nu cred ca s-a ingrasat nimeni niciodata de la o lingurita de miere in ceaiul sau cafeaua de dimineata.

  • Detoxifierea
  • Cand pe piata au aparut produsele de curatare a colonului, le-am privit cu indiferenta si am intors spatele. Niciun aliment nu se poate compara cu iubitul meu ovaz! Mai apoi, am citit despre ele si am ajuns sa le consider cu adevarat utile. Insa imposibil de consumat din pricina gustului de-a dreptul scarbos! Inca mai incerc sa ma pacalesc combinandu-le cu tot soiul de alimente – de la iaurt cu fructe la miere – dar n-am descoperit deocamdata formula in care pot fi consumate acele prafuri detoxifiante.

    Un articol foarte bun despre detoxifiere puteti citi pe Healthy: Dintre cele mai apreciate diete – Slabeste si detoxifica!

    Out


    La capitolul, “out” in moda alimentara, n-am prea multe alimente de mentionat, tocmai pentru ca eu cred ca “putin din tot” este reteta ideala pentru o alimentatie sanatoasa. Totusi, se pare ca branza (si lactatele in general) precum si carnea au iesit aproape complet din tendinte:
    lactate

    1. Lactatele


    Tot mai multe studii dau in cap laptelui. Unul sustine ca laptele ar favoriza aparitia cancerului de san. Un altul ne trage un semnal de alarma referitor la incapacitatea organismului de a procesa laptele dupa o anumita varsta pe motiv ca inceteaza producerea enzimei care digera lactoza. N-as vrea sa le cred pe toate, insa inconstient am scazul consumul de branza din alimentatia mea, ramanand cu nelipsitul iaurt Activia si cu laptele cu cereale de dimineata. Branza am inlocuit-o cu o specialitate de feta bazata in principal pe ulei de palmier (va promit un articol despre uleiul de palmier imediat ce sfarsesc documentatia despre el).
    Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    22 Februarie 2011
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.