Setari Cookie-uri

Dieta DASH - Cum sa slabesti rapid si sanatos pana in Sarbatori

Zilele pana la Sarbatorile de iarna sunt deja numarate si cu siguranta ne dorim sanatate si o silueta de invidiat pentru momentele pe care le vom petrece alaturi de cei dragi.

Principiile dietei DASH


Dieta DASH - alimente permise Dieta DASH prezinta urmatoarele principii:

- Urmareste reducerea consumului de sodiu care participa la cresterea tensiunii;

- Dieta DASH vizeaza reducerea consumului de grasimi saturate la schimb cu cele mononesaturate sau polinesaturate;

- Recomanda consumul alimentelor bogate in magneziu (legume proaspete) si potasiu (fructe proaspete) in detrimentul celor bogate in sodiu;

Dieta DASH – Ce alimente sunt permise?


Legume


Dieta DASH - alimente permise: legume Legumele reprezinta o sursa de vitamine si minerale, dar si de fibre si substante antioxidante cu efecte benefice asupra organismului care reduc totodata stresul oxidativ. Se stie ca substantele antioxidante au rol in prevenirea sau stabilizarea placii de aterom.


Legumele permise: rosii, morcovi, mazare, varza, broccoli, spanac, fasole verde, soia, cartofi dulci dar si zarzavaturile.


O portie de legume consta in: un bol de legume crude cu frunze verzi (mai exact predominanta in zarzavaturi), o jumatate de bol de legume preparate, 200 ml suc de legume (un pahar mic). Se pot consuma pana la 4-5 potii pe zi.

Cereale integrale


Cerealele integrale reprezinta o sursa de vitamine din complexul B, de fibre si glucide cu absorbtie lenta.

Se recomanda produse ca: paine integrala, paine neagra, paine de secara, paine cu germeni de grau, paste din faina integrala, cereale, covrigi si biscuiti nesarati. O portie consta in: o felie de paine recomandata, o jumatate de bol de cereale, o jumatate de bol cu orez gatit sau paste. Se pot consuma pana la 7 portii pe zi.
Dieta DASH - alimente permise: fructe
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.