Setari Cookie-uri

Dieta DASH - Cum sa slabesti rapid si sanatos pana in Sarbatori

Zilele pana la Sarbatorile de iarna sunt deja numarate si cu siguranta ne dorim sanatate si o silueta de invidiat pentru momentele pe care le vom petrece alaturi de cei dragi.

Fructe


Fructele sunt bogate in vitamine, minerale, fibre si substante active, precum si antioxidanti. Fructele nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra zilnica si sunt recomandate a fi consumate in stare proaspata.

Fructe recomandate: Bananele, caisele, sucul natural de mere, avocado, portocalele, perele, stafidele, pepenele rosu. O portie consta in: 1 fruct de marime medie, 200 ml suc de fructe, un sfert de cana de fructe uscate, o jumatate de cana de fructe conservate, congelate sau confiate.


Produse lactate degresate


Dieta DASH - alimente permise: lactate Sunt permise produse precum: lapte degresat (1%), iaurt dietetic, branza dietetica. Puteti consuma si produse lactate nedegresate fara a va face griji cu privire la grasimi. Trebuie sa atragem atentia ca produsele dietetice si cele degresate au un continut mai mare de zahar! Produsele lactate reprezinta sursa majora de calciu si proteine din dieta. Desi sunt zvonuri in zilele noastre cum ca aceste produse ar predispune la cancer de san sau la osteoporoza, totusi nu au fost efectuate studii de specialitate, randomizate care sa ateste acest aspect.


Mai mult decat atat se fac asocieri de genul: populatia europeana consuma lapte si femeile prezinta cancer de san, populatia galbena nu consuma lapte si are o incidenta foarte scazuta a cancerului de san. Aceasta asociere nu este relevanta atat timp cat rasa galbena prezinta un stil de viata diferit din foarte multe puncte de vedere, astfel incat nu este lipsa consumului de lapte singura diferenta intre stilul de viata al populatiei europene si cel al asiaticilor.


O portie consta in: 250 ml lapte, o cana de iaurt, 50 grame branza. Sunt recomandate 2-3 portii pe zi.

Carnea

Dieta DASH - alimente permise: carne pui si peste
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.