Crezi ca vremea salatelor si a dietelor a apus in sezonul rece? Ei bine noi avem vesti bune, asadar am selectat o serie de alimente si preparate specifice sezonului rece si care totodata sunt destul de sarace in calorii si indicate la dieta.
Idei de salate: se rad radacinoase precum morcov, telina, pastarnac, sfecla rosie, se asezoneaza cu piper, otet si sare.
De asemenea se poate prepara o salata simpla de ridichi negre rase fin cu ulei si sare. Se poate adauga si morcov ras fin.
Usturoiul poate fi se asemenea consumat la friptura sau alte preparate la care se preteaza. In sezonul rece este recomandat sa consumati usturoi de cel putin doua ori pe saptamana.
Muraturi
Muraturile de casa si nu cele din comert care contin conservanti si aditivi sunt alimente indicate la dieta. Sarace in calorii, muraturile pastreaza o mare parte din proprietatile legumelor si fructelor murate: gogosari, castraveti, gutui, pepeni, usturoi, ceapa, morcovi, verdeata, varza, conopida, mere si asa mai departe. In plus muraturile facute cu otet contin o cantitate insemnata de vitamina C si au in plus proprietatile otetului pentru sanatate.
Piftia de pui
Piftia de pui este saraca in calorii, gustoasa, se prepara in sezonul rece si poate reprezenta portia de proteine la dieta, fiind ideala pentru slabire. Puiul reprezinta de asemenea o carne saraca in grasimi, putin calorica, dar care contine proteine animale de care avem nevoie, putin fier, putine grasimi (consumata fara piele) etc.
Peste
Peste este ideal pentru sezonul rece. Este hranitor, se considera ca nu putem consuma suficient peste cat sa ne faca rau. De asemenea pestele prezinta grasimi bune si acizi grasi omega 3 si omega 6 care au rolul de a mobiliza grasimile din depozite pe principiul “cui pe cui se scoate”.