Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de cele mai nesanatoase pofte alimentare

Poftele alimentare nesanatoase nu sunt slabiciuni psihice, ci ele arata existenta unor tulburari in sanatate: pofta de cartofi arata lipsa de triptofan, pofta de ciocolata arata lipsa de magneziu, pofta de pizza arata lipsa de acizi grasi, pofta de gheata arata lipsa fe fier si o posibila anemie etc.

Poftele alimentare nesanatoase nu sunt slabiciuni psihice, ci ele arata existenta unor tulburari chimice si metabolice in organism rezultate in urma unui stil de viata neadecvat si/sau a aparitiei unor boli care de cele mai multe ori se datoreaza unui stil de viata gresit.

Cum sa scapi de cele mai nesanatoase pofte

Un studiu realizat de Universitatea McGill arata ca peste 85% din femeile din studiu se confruntau cu pofte nesanatoase datorate tulburarilor metabolice si carentelor nutritive rezultate dintr-o alimentatie dezechilibrata pe care au adoptat-o zi de zi si datorita lipsei sportului.


Va recomandam si articolele pe Healthy.ro:

Spune-mi ce pofta ai ca sa-ti spun de ce boala suferi!

Nu ma pot abtine, mi-e pofta

Cum combateti poftele nesanatoase

Combate pofta de ciocolata cu magneziu

Magneziul combate pofta de ciocolata

Pofta de ciocolata exprima de cele mai multe ori carenta unui mineral in organism: magneziu. Consumand alimente ca legume, fructe oleaginoase crude (nuci, mieji de seminte de floarea-soarelui sau dovleac, alune, arahide, migdale etc.) va refaceti depozitele de magneziu din organism – relateaza iVillage.com.

Lipsa de magneziu prezinta si alte semne si simptome care pot fi recunoscute.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.