Alergiile alimentare si intoleranta alimentara au cateva aspecte in comun: dependenta de unele alimente, stilul de viata si probabil hrana din primul an de viata.

Farmacia lui Dumnezeu: Alimente care se aseamana organelor

Alergii alimentare, intoleranta alimentara si dependenta de alimente

Medicii specialisti sustin ca in primul an de viata copilul nu trebuie sa consume alimente care au un potential ridicat pentru alergii, de exemplu miere sau prea mult ou sau carne de peste, nuci! Carnea de pui si legumele sunt suficiente pentru hrana sugarului si se atrage atentia parintilor cu privire la acest aspect pentru ca micutii hraniti incorect pot dezvolta diverse alergii in copilarie sau la maturitate.

De asemenea adultul poate manifesta alergii alimentare si intoleranta pentru unele alimente si din alte cauze in afara celor referitoare la hrana din primul an de viata.

Alte cauze care pot duce la alergiile alimentare si intoleranta alimentara:

Alergii alimentare, intoleranta alimentara si dependenta de alimente
  • Fumatul – este un factor foarte favorizant, chiar si dupa renuntarea la fumat exista un risc in primele luni in absenta fumului;
  • Alimentatia bogata in grasimi si fainoase;
  • Excesul de zahar;
  • Constipatia care conduce la hiperpermeabilitate intestinala;
  • Infectii intestinale repetate;
  • Consumul excesiv al unui tip de aliment, indiferent daca este sau nu considerat sanatos;
  • Consumul de alcool – in functie de sensibilitatea fiecaruia;

Stresul potenteaza toti acesti factori de risc, insa nu este neaparat considerat factor declansator pentru alergiile alimentare.

Intoleranta alimentara – data de dependenta pentru alimente

Studii de specializate realizate in ultimele decenii arata ca in cele mai multe situatii persoanele cu alergii alimentare sau intoleranta alimentara sunt de fapt cele dependente de anumite alimente.

Alergiile si intoleranta alimentara
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: