Setari Cookie-uri

Alergii, intoleranta alimentara si dependenta de alimente

Alergiile alimentare si intoleranta alimentara au cateva aspecte in comun: dependenta de unele alimente, stilul de viata si probabil hrana din primul an de viata.

Alergii alimentare, intoleranta alimentara si dependenta de alimente

Dependenta de alimente



Aceste persoane adora sa manance, se gandesc des la mancare si de cele mai multe ori au o viata sedentara. Obisnuiesc sa manance repede, cu boluri alimentare mari. Aceste persoane au tot felul de preocupari pentru alimente si diete si au trecut cel putin o data printr-un episod de supraponderabilitate.


Dependenta alimentara caracterizeaza aceste persoane, ele consumand in exces unele alimente si chiar la acele alimente dezvolta in timp alergie. Aceste alimente consumate in exces dau dependenta prin implicarea endorfinelor, astfel ca respectivele persoane se simt mai fericite daca mananca, manifesta asa-numitul “mancat compulsiv”. Mananca de fiecare data cand sunt nervoase, depresive, singure, pentru ca mancarea determina aceste persoane sa se simta mai bine.


Mai mult decat atat, s-a putut realiza o lista a alimentelor care consumate frecvent duc la alergii alimentare.

Alergii alimentare, intoleranta alimentara si dependenta de alimente

Alimentele cel mai frecvent implicate in alergii alimentare/ intoleranta alimentara


Cereale



Graul este cel mai implicat in privinta alergiilor alimentare. Persoanele care mananca mult grau sau cereale integrale cu grau pot risca intoleranta alimentara. Mai mult decat atat, riscul de intoleranta creste daca graul este asociat cu lapte – cereale integrale cu lapte – sau se consuma o cantitate mare de paine si se bea lapte.

Drojdia

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.