Kudika
20 Ianuarie 2012

Alergiile alimentare si intoleranta alimentara au cateva aspecte in comun: dependenta de unele alimente, stilul de viata si probabil hrana din primul an de viata.

Drojdia predispune la alergii alimentare. Cu atat mai mult cu cat se asociaza de obicei cu fainoasele din grau si lapte pentru prepararea painii sau a foietajului de placinta sau pur si simplu pentru prajituri. La prajituri se pune si zahar, un alt factor de risc pentru intoleranta alimentara – ca atare persoanele care consuma prajituri intra intr-un cer vicios...

Farmacia lui Dumnezeu: Alimente care se aseamana organelor

Alergii alimentare, intoleranta alimentara si dependenta de alimente

Laptele de vaca

Laptele de vaca are un risc mai mare pentru producerea intolerantelor alimentare comparativ cu laptele de capra de exemplu. Este indicat sa consumati mai degraba iaurt decat lapte ca atare.

Alcoolul

Alcoolul este de asemenea incriminat ca facand parte din topul factorilor de risc pentru intoleranta alimentara, aceasta pentru ca ‘ataca’ mucoasa intestinala si predispune la diverse dezechilibre locale si de permeabilitate. Ca atare alcoolul poate creste riscul de intoleranta alimentara.

Alimentele hiperproteice

Aici putem include carnea de porc sau chiar ouale, care, daca sunt consumate foarte des si in cantitati mari, pot duce la cresterea riscului de intoleranta alimentara.
Alergii alimentare, intoleranta alimentara si dependenta de alimente

Care sunt simptomele alergiilor alimentare/intolerantei alimentare?

Persoanele pto avea forme usoare de intoleranta alimentara, astfel incat simptomatologia sa fie foarte discreta si sa nu le atraga atentia:

  • Bolborisme si flatulatii discrete;
  • Constipatie discreta;
  • Dureri de cap cand si cand;
  • Stare de oboseala.

Alergiile si intoleranta alimentara

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: