Alergiile alimentare si intoleranta alimentara au cateva aspecte in comun: dependenta de unele alimente, stilul de viata si probabil hrana din primul an de viata.
Laptele de vaca
Laptele de vaca are un risc mai mare pentru producerea intolerantelor alimentare comparativ cu laptele de capra de exemplu. Este indicat sa consumati mai degraba iaurt decat lapte ca atare.
Alcoolul
Alcoolul este de asemenea incriminat ca facand parte din topul factorilor de risc pentru intoleranta alimentara, aceasta pentru ca ‘ataca’ mucoasa intestinala si predispune la diverse dezechilibre locale si de permeabilitate. Ca atare alcoolul poate creste riscul de intoleranta alimentara.
Alimentele hiperproteice
Aici putem include carnea de porc sau chiar ouale, care, daca sunt consumate foarte des si in cantitati mari, pot duce la cresterea riscului de intoleranta alimentara.
Care sunt simptomele alergiilor alimentare/intolerantei alimentare?
Persoanele pto avea forme usoare de intoleranta alimentara, astfel incat simptomatologia sa fie foarte discreta si sa nu le atraga atentia:
- Bolborisme si flatulatii discrete;
- Constipatie discreta;
- Dureri de cap cand si cand;
- Stare de oboseala.