Setari Cookie-uri

12 Grasimi care vindeca si 5 care ucid!

IN ACEST ARTICOL:

Grasimile alimentare sunt consumate aproape la fiecare masa, in fiecare zi, astfel ca este important ca fiecare sa cunoasca efectele grasimilor, tipurile acestora precum si alimentele in care se gasesc.

Grasimi care ucid


Untul

12 Grasimi care vindeca si 5 care ucid! - unt si margarina

Desi este obtinut din lapte, totusi untul din comert nu are aceeasi calitate cu untul facut in casa dupa metoda traditionala. Astfel ca untul comercializat contine un procent destul de ridicat de grasimi saturate incat este indicat sa il consumati rar, ocazional.

Citeste si articolul: Unt versus margarina


Margarina obtinuta prin metode vechi



Margarina obtinuta prin metode vechi presupune hidrogenarea grasimilor, rezultatul fiind un aliment foarte toxic pentru organism. In zilele noastre o serie de margarine sunt facute integral din uleiuri vegetale, dar atentie, aceste uleiuri vegetale ar trebuisa fie extravirgine. Consultati eticheta si verificati continutul de grasimi saturate, daca este mare (sau nespecificat), evitati produsul.

Carne de vita



Riscurile consumului de carne de vita sunt discutate, insa din punct de vedere medical se pare ca in general carnea rosie este incriminata pentru inducerea unor probleme ale tubului digestiv, precum si posibile efecte cancerigene. Chiar daca este carne slaba, doar muschi, acesta tot contine grasimi din metabolismul animalului si se pare ca aceste grasimi nu sunt tocmai bune pentru organismul omului.

Carne de porc

12 Grasimi care vindeca si 5 care ucid!
Citește și:

Kudika
2 Februarie 2012
Echipa Kudika