Setari Cookie-uri

12 Grasimi care vindeca si 5 care ucid!

Grasimile alimentare sunt consumate aproape la fiecare masa, in fiecare zi, astfel ca este important ca fiecare sa cunoasca efectele grasimilor, tipurile acestora precum si alimentele in care se gasesc.

Carnea de pui este de asemenea benefica sanatatii, cu conditia ca pasarile sa fie crescute natural si nu cu o serie de substante care le accelereaza dezvoltarea.

Uleiuri vegetale extravirgine

12 Grasimi care vindeca si 5 care ucid! - ulei de masline

Grasimile vegetale nu ar trebui preparate termic. Tocmai din acest motiv uleiurile extravirgine, care sunt obtinute prin presare la rece, sunt cele mai preciate. Uleiurile virgine sunt presate la cald, la o temperatura nu foarte mare, iar cele rafinate sunt suficient de procesate incat sa isi piarda proprietatile. De asemenea daca folositi ulei extravrgin, nu il incalziti: preparate prajite, preparate cu ulei la cuptor etc. Uleiul de palmier pare sa fie cel indicat pentru preparare termica fiindca are punctul termic suficient de inalt incat la temperaturile de prajire sau coacere nu isi modifica proprietatile.


Consumat rece, orice ulei estravirgin este sanatos. Atentie insa, daca aceste uleiuri sunt sanatoase, aceasta nu inseamna ca trebuie consumate in exces, ceea ce ar aduce un surplus caloric pentru organism.

Healthy.ro iti recomanda si alte articole despre uleiuri:

Ulei de eucalipt - Un panaceu universal

Ulei de Jojoba: 10 Beneficii pentru frumusete

Beneficii tamaduitoare cu 5 uleiuri esentiale

3 utilizari sanatoase si 3 nesanatoase ale uleiului de masline

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.