Setari Cookie-uri

Test: Cat de buna e dieta sau regimul tau alimentar raportat la stilul de viata?

Chiar daca tinem o dieta sau nu, fiecare dintre noi prezinta un “stil alimentar” care ar trebui sa fie unul sanatos. Insa cat de sanatoasa este alimentatia ta? Tu stii unde gresesti in meniul tau si care este calitatea stilului alimentar pe care il ai?

a) DA (1 punct)
b) NU (0 puncte)
Test: Cat de buna e dieta sau regimul tau alimentar raportat la stilul de viata?

24. Consumati dulciuri (biscuiti, ciocolata, cornuri), produse de cofetarie sau patiserie mai des de o data pe saptamana?


a) DA (1 punct)
b) NU (0 puncte)

25. Preferati suplimentele alimentare in locul salatelor de legume si fructe, considerand ca prin suplimente si vitamine va pastrati sanatatea si nu doar prin alimentatie?


a) DA (1 punct)
b) NU (0 puncte)

Test: Cat de buna e dieta sau regimul tau alimentar raportat la stilul de viata?

Interpretarea rezultatelor


Punctajul obtinut se incadreaza intre 0 si 10



Felicitari! Aveti o dieta destul de echilibrata si un stil de viata care va ajuta sa va mentineti sanatatea. Organismul dumneavoastra primeste o cantitate suficienta de antioxidanti din alimentatie, cantitate care acopera necesarul de detoxifiere privind stilul de viata.


Afectiunile nu va dau batai de cap in general si este ideal sa nu renuntati la sport, care, alaturi de dieta sanatoasa, va va mentine starea de sanatate.

Punctajul obtinut este intre 10 si 15



Este un punctaj ce denota un stil de viata acceptabil, dar este loc de mai bine, astfel incat mai puteti creste antioxidantii din alimentatie pentru a mai transforma raspunsurile negative ale organismului in pozitive. Este recomandat sa mai faceti mici schimbari in stilul de viata, eventual sa faceti mai multa miscare, sa consumati mai multe fructe si legume si sa evitati pe cat posibil poluarea si fumul de tigara.

Punctajul obtinut intre 15 si 20



In viata dumneavoastra este loc pentru multe schimbari pozitive privind sanatatea. Cu siguranta trebuie sa schimbati regimul alimentar, sa faceti mai multa miscare, sa renuntati la obiceiurile nocive cum ar fi fumatul, pierderea noptilor, sedentarismul etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.