Va propunem astfel sa va delectati cu cele mai interesante curiozitati despre oua, curiozitati pe care este indicat sa le cunoasteti caci va aduce un plus in sanatate.

1. Stiati ca ouale contin cele mai bune proteine dintre toate alimentele?

Da, ouale contin proteinele de cea mai buna calitate din toate alimentele, atat vegetale cat si animale. Mai mult decat atat, aceste proteine se gasesc intr-o matrice alimentara (adica printre ceilalti nutrienti ai oului) care permite absorbtia maximala a acestora si a celorlalte componente ale oualelor!

Toate celelalte alimente cu continut proteic se compara cu proteinele din ou. Astfel proteinele din ou si cele asemanatoare se considera a fi de cea mai buna calitate, catalogate ca si clasa I de proteine. Restul proteinelor pot fi clasa II, III. Este important sa cunoasteti toate acestea pentru ca o serie din componentele proteice nu pot fi obtinute de organismul nostru decat prin alimentatie – aminoacizii esentiali.

2. Stiati ca oul trebuie sa se consume moale?

Va explicam astfel cum ar trebui sa se consume oul pentru a-i pastra proprietatile in totalitate. In primul rand albusul oului contine o substanta nociva care insa poate fi neutralizata prin preparare termica (atentie cei care obisnuiesc sa „bea” continutul oualelor ca terapie – trebuie sa inlature albusul).

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: