Dieta TLC sau Therapeutic Lifestyle Changes este o dieta utila atat pentru slabire, cat si pentru sanatate. Dieta TLC are la baza principii de consum alimentar care vizeaza reducerea aportului de colesterol. Dieta TLC nu este o dieta in sensul general, ci un stil alimentar de drum lung, avand ca urmari schimbarea metabolismului si a calitatii vietii.

Sursa foto: shutterstock_73731550

Intr-un top al celor mai bune regimuri, facut de U.S. News & World Report a clasat dieta TLC pe locul al doilea dupa dieta DASH.

Principiile dietei TLC

Dieta TLC presupune:

    Limitarea consumului de grasimi la sub 20% din alimentatia zilnica. Grasimile recomandate sunt in special cele mono si polinesaturate. Atentie, incercati sa excludeti din alimentatie grasimile hidrogenate (margarina procesata de exemplu); Se prefera inlocuirea carnii din alimentatie cu o serie de legume boabe (mazare de exemplu, fasole etc.); Este preferata carnea de pui, peste sau curcan; Cel mult doua oua pe saptamana; Se recomanda uleiurile extravirgine; Cerealele se pot consuma pana la 50-60% din alimentatia zilnica; Proteinele ocupa 15-20% din dieta zilnica; Fructele si legumele sunt recomandate zilnic
Sursa foto: shutterstock_63207955 In cat timp se pot vedea efectele dietei TLC?

Efectele de reducere a colesterolului, dar si asupra sanatatii si starii de bine se pot observa inca din a sasea saptamana a regimului alimentar.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: