Toate aceste boli ocupa doar topul unei lungi liste de afectiuni care se afla in stransa legatura cu alimentatia inadecvata.

Alimentatia tribului Hunza si longevitatea

Un cunoscut trib din nordul Pakistanului – Hunza – este recunoscut pentru caracterul longeviv uimitor al locuitorilor, astfel ca au fost intreprinse studii pentru a aniza daca longevitatea acestor oameni este doar genetica sau mediul si stilul de viata prezinta vreo influenta. Rezultatele au pledat clar spre stilu de viata.

Tribul Hunza este sarac, munceste fizic foarte mut, se hraneste cu putine aimente bazate in specia pe cereale, legume si fructe proaspete sau uscate. Carne consuma de cateva ori pe an in cadrul sarbatorilor si aceasta este carne de miel. De asemenea consuma rar lapte. Longevitatea acestor oameni se mentine din generatie in generatie iar alimentatia lor este simpla si naturala.

Sfaturi ciudate dar sanatoase in nutritie Consumati mancaruri simple

Practic aproape ca nici nu ar trebui sa stim sa gatim. Cereralele le putem zdrobi si consuma ca atare inmuiate in lapte sau ceai ori le putem fierbe simplu (orezul simplu de exemplu). Legumele ar trebui sa le consumam doar in stare proaspata sau murata. Fructele doar proaspete sau uscate iar carnea doar pe gratar, fiarta sau la cuptor. Din cand in cand o supa/ciorba facuta simplu, condimentata doar cu verdeata cruda, piper si sare, poate si ardei iute tocat pentru cei care adora gustul picant, iar daca e iarna condimente uscate chiar de dumneavoastra.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: