5 Grasimi bune care te slabesc

5 Grasimi bune care te slabesc

Grasimile au fost incriminate multa vreme pentru efectele lor nocive asupra organismului, insa totodata fara grasimi nu a putea supravietui.

Cu siguranta ati intalnit deseori termenul de “grasimi bune” si “grasimi rele”, insa stiti ce inseamna mai exact acesti termeni?

grasimi bune vs grasimi rele

Sursa foto: sxc.hu

Grasimile rele

Grasimile rele sunt cele saturate sau hidrogenate, grasimi cu reale riscuri asupra sanatatii noastre:

  • favorizeaza ateroscleroza, boala ce consta in patrunderea grasimilor in peretele arterelor, acestea devenind rigide. Va sugeram sa cititi articolul Tot ce trebuie sa stii despre colesterol, grasimi rele si ateroscleroza
  • cresc riscul de boli cardiovasculare si a infarctului miocardic;
  • cresc riscul accidentelor vasculare cerebrale;
  • cresc greutatea corporala;
  • cresc riscul de diabet zaharat de tip II etc.

Grasimile rele se intalnesc in foarte multe alimente:

grasimi rele

Sursa Foto @ dreamstime_2293888

  • Preparatele prajite
  • Cremele de orice fel inclusiv cele prafuri sau cremele din prajituri – cititi de exemplu eticheta cremelor praf
  • Produsele de patiserie
  • Unt si margarinele cu grasimi hidrogenate, ciar daca sunt de origine vegetala
  • Unele conserve de carne sau chiar de peste
  • Preparatele fast-food etc

Grasimile rele ingrasa, sunt toxice pentru organism si ne predispun la boli dintre care unele cu risc vital.

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri