Grasimile au fost incriminate multa vreme pentru efectele lor nocive asupra organismului, insa totodata fara grasimi nu a putea supravietui.

Cu siguranta ati intalnit deseori termenul de “grasimi bune” si “grasimi rele”, insa stiti ce inseamna mai exact acesti termeni?

grasimi bune vs grasimi rele

Sursa foto: sxc.hu

Grasimile rele

Grasimile rele sunt cele saturate sau hidrogenate, grasimi cu reale riscuri asupra sanatatii noastre:

  • favorizeaza ateroscleroza, boala ce consta in patrunderea grasimilor in peretele arterelor, acestea devenind rigide. Va sugeram sa cititi articolul Tot ce trebuie sa stii despre colesterol, grasimi rele si ateroscleroza
  • cresc riscul de boli cardiovasculare si a infarctului miocardic;
  • cresc riscul accidentelor vasculare cerebrale;
  • cresc greutatea corporala;
  • cresc riscul de diabet zaharat de tip II etc.

Grasimile rele se intalnesc in foarte multe alimente:

grasimi rele

Sursa Foto @ dreamstime_2293888

  • Preparatele prajite
  • Cremele de orice fel inclusiv cele prafuri sau cremele din prajituri – cititi de exemplu eticheta cremelor praf
  • Produsele de patiserie
  • Unt si margarinele cu grasimi hidrogenate, ciar daca sunt de origine vegetala
  • Unele conserve de carne sau chiar de peste
  • Preparatele fast-food etc

Grasimile rele ingrasa, sunt toxice pentru organism si ne predispun la boli dintre care unele cu risc vital.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: