Grasimile au fost incriminate multa vreme pentru efectele lor nocive asupra organismului, insa totodata fara grasimi nu a putea supravietui.
Grasimile bune
Sursa foto: Sxc.hu
Grasimile bune sunt cele mononesaturate si polinesaturate, dintre acestea cele mai utile organismului nostru fiind cele mononesaturate. Tot grasimi bune sunt considerati si acizii grasi omega 3 si omega 6 care sunt esentiali vietii si care ne ajuta totodata sa ne mentinem silueta, fiind implicati in procesele de mobilizare a grasimilor din depozitele adipoase (depozitele de grasimi din corp).
Iata grasimile bune care slabesc
Grasimile din carnea de peste
Pestele este considerat unul dintre cele mai bune alimente de origine animala, alaturi de ou si lapte natural. Pestele contine grasimi de cea mai buna calitate, care satisfac atat necesarul organismului, cat si grasimi care intervin in sanatatea sistemului nervos, a ficatului si in procesul de slabire sau de mentinere a siluetei.
Este indicat sa mancati peste proaspat saptamanal, gatit prin fierbere, pe gratar sau la cuptor, insa NU prin prajire.
Uleiurile vegetale extravirgine
Uleiurile vegetale extravirgine, mai exact cele obtinute prin presare la rece, sunt cele mai bune uleiuri pentru sanatatea noastra. In aceasta categrie putem enumera uleiul de palmier, uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui – cu conditia ca aceste uleiuri sa fie extravirgine.
Sursa foto: sxc.hu
Nucile
Nucile contin grasimi si acizi grasi de care organismul nostru are nevoie, precum si vitamine din compexul B utile bunei functionari a creierului. Consumati nuci ori de cate ori aveti ocazia, chiar si zilnic – insa nu depasiti o ceasca de miez de nuca pe zi.