Setari Cookie-uri

Cele 9 Legi pentru o dieta de vara sanatoasa

Vara ne dorim un corp de invidiat pe care sa il evidentiem prin tinutele diafane, rochiile racoroase ori pur si simplu pe plaja in costumul de baie.

Nu manca foarte rece

Caldura sufocanta ne determina sa consumam bauturi si mancaruri foarte reci, de la frigider. Nu este recomandat sa abuzati de alimentele/bauturile foarte reci pentru ca va predispun la afectiuni dentare, afectiuni digetive (stomacul are o temperatura ce este perturbata de alimentele foarte reci), amigdalita, faringita, laringita, raceli, rinite, sinuzite etc.

alimente reci si dieta de vara

Nu manca foarte fierbinte

Nici cealalta extrema privind temperatura alimentelor nu este indicata. O lege a alimentatiei pe timp de vara spune ca e bine sa consumam alimente si bauturi caldute, la temperatura camerei. Din pacate marea majoritate a oamenilor au inteles ca alimentele se consuma “fierbinti” si nu “caldute”, existand o mare diferenta intre reactiile organismului privind consumul de alimente in functie de temperatura acestora.

Citește și:

Pe scurt, organismul vara se “lupta” sa mentina constanta temperatura corpului in ciuda temperaturilor ridicate din mediu.

Pentru aceasta organismul nostru are diferite mecanisme, insa acestea pot fi depasite si ne putem imbolnavi.

Trebuie sa ajutam organismul sa isi pastreze temperatuta, de aceea sunt sugerate baile in piscina, dusurile caldute, alimentele caldute, dar daca oferim organismului alimente sau alte surse fierbinti nu facem decat sa ii agravam si mai mult “chinul” de mentinere constanta a temperaturii interne. Persoanele diabetice si cele cu probleme cardiovasculare pot suferi alterari serioase ale starii de sanatate daca nu isi “menajeaza” organismul in fata caldurii excesive.

iaurtul in dieta de vara

Iaurtul

Iaurtul este un aliment ideal pentru vara: este hidratant, contine calciu, dar si alte vitamine si minerale, contine microorganisme cu rol probiotic si este usor de digerat.

Citește și:

Iaurtul poate reprezenta un mic dejun sau o gustare ideala pe timp de vara.

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.