Merele sunt fructe care se prezinta sub mai multe tipuri, in functie de zona in care cresc, dar si de noile “rase” rezultate din altoire. Astazi se gasesc multe soiuri de mere pe piata, dintre cele mai apreciate fiind soiul Ionatan.

100 de retete culinare pentru DIABETICI

sfatul nutritionisului merele beneficii

Noi vom doscuta in articolul curent despre beneficiile marului la modul general, benefici comune tuturor soiurilor de mere.

Ce contine un mar?

Marul are aproximativ 75 de calorii si este considerat un fruct cu calorii negative in sensul ca organismul nostru consuma mai multe calorii pentru digestia si metabolizarea marului decat propriile sale calorii. De aceea merele nu prea “tin de foame”.

Merele contin vitamine, minerale, oligoelemente, antioxidanti, fibre vegetale si substante active intr-o proportie ideala pentru absorbtia in organismul uman.

sfatul nutritionisului merele beneficii

Ce contine un mar:

  • Apa
  • Carbohidrati (zaharuri de buna calitate)
  • Proteine
  • Foarte putine grasimi, grasimi bune ca omega 3 si omega 6
  • Vitamina A
  • Vitamina B1
  • Vitamina B12
  • Vitamina C
  • Vitamina E (cantitatea difera in functie de soiuri)
  • Vitamina K, o vitaina importanta in coagularea sangelui
  • Calciu
  • Fosfor
  • Magneziu
  • Sodiu
  • Potasiu
  • Fibre vegetale
  • Antioxidanti
  • Substante active anticancerigene si care cresc imunitatea

Foto: Shutterstock.com

Dieta DIABETICILOR: ce mananci in diabetul de tip II
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: