Marul este unul din cele mai apreciate fructe pe meleagurile noastre, fiind un fruct consumat de om inca din cele mai vechi timpuri. Apreciindu-i gustul si intrebuintarile, omul a inceput apoi sa cultive marul, astfel acest pom fructifer exista si astazi.
Marul intareste imunitatea
Este un fruct ideal pentru perioadele de convalescenta atat pentru adulti cat si pentru copii.
Marul nu doar ajuta la refacerea organismului dupa boala, dar creste si imunitatea, tinand departe infectiile.
Tot de imunitate este legata si boala canceroasa, iar in acest sens marul prezinta apreciate proprietati anticancerigene.
Merele – utile in curele de slabire
Fiind considerate fructe cu calorii negative si totodata avand acele tipuri de grasimi care au rolul de a scoate moleculele grase din depozite (pe principiul “cui pe cui se scoate”), merele devin alimente indispensabile in curele de slabire nerestictive.
Se recmanda sa consumati mere intre mese si nu dupa masa, pentru ca in cea din urma situatie merele fermenteaza alaturi de alte alimente si va pot balona.
De aceea merele, ca si restul fructelor de altfel, se consuma in mese separate.
Merele mentin tineretea
Merele lupta impotriva imbatranirii prin continutul bogat in vitamine si minerale, in special vitamina C indispensabila pastrarii tineretii pielii dar si a structurii tuturor tesuturilor care contin colagen, cum ar fi muschii, tendoanele, oasele si multe organe.
Foto: Sxc.hu