Setari Cookie-uri

Marul: beneficiile tamaduitoare ale Fructului Biblic

Marul este unul din cele mai apreciate fructe pe meleagurile noastre, fiind un fruct consumat de om inca din cele mai vechi timpuri. Apreciindu-i gustul si intrebuintarile, omul a inceput apoi sa cultive marul, astfel acest pom fructifer exista si astazi.

Merele stimuleaza creierul

Merele stimuleaza creierul si mentin sanatatea sisteului nervos prin continutul de vitamine din complexul B si prin grasimi ca omega 3 si omega 6.

De asemenea glucidele continute de merele reprezinta bune surse de energie pentru creier.

sfatul nutritionisului merele beneficii

Merele scad colesterolul

S-a observat ca persoanele care consuma cu regularitate mere prezinta au risc mai mic de a dezvolta hipercolesterolemie. Se crede ca acest efect este dat de un antioxidant continut de mere numit pectina.

Merele protejeaza inima

Un studiu realizat in Iowa, SUA, care a presupus monitorizarea a peste 34.000 de femei timp de 20 de ani, a aratat ca merele, prin capacitatea de a reduce stresul oxidativ si de a scadea colesterolul rau, protejeaza inima. Astfel ca persoanele care consuma in mod regulat mere au risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare.

Citește și:

Va recomandam sa consumati merele in forma proaspata. Coapte sau fierte in compot isi pierd din proprietati, iar daca le consumati sub forma de suc pierdeti din cantitatea de fibre. Nu decojiti merele, coaja e bogata in vitaine si antioxidanti.

Foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.