Restrictia la grasimi: grasimile din dieta ingrasa?

Raspunsul poate fi si “da” si “nu”, depinde de grasimile pe care le consumati. Este nevoie de grasimi bune, mononesaturate si polinesaurate, grasimi bogate in omega 3 si omega 6 esentiale pentru slabire, dar si mentinerea sanatatii sistemului nervos si nu numai.

Cantitatea de grasimi consumata intr-un meniu de slabire ar trebuie sa fie de aproximativ 10% din totalul caloriilor, iar aceste grasimi sa fie cat mai putine, 0 daca se poate saturate sau hidrogenate!

Iata ce sursa de grasimi puteti consuma pentru a slabi si a va mentine silueta si sanatate:

    Nuci crude Alune crude sau arahide (se pot consuma in salate) Mieji de seminte necoapte Avocado Peste Fructe de mare Ou fiert Ulei de masline Mango etc.
“Mananc putin si nu slabesc”

Daca va confruntati cu aceasta situatie, atunci de vina nu este cantitatea de alimente ingerate, ci in special calitatea acestora.

Foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: