5 Alimente cu risc crescut de cancer

5 Alimente cu risc crescut de cancer
Kudika
20 Iulie 2012

Cancerul este considerat ca fiind maladia secolului, avand la baza mai multi factori ca fumatul, alimentatia inadecvata, sedentarismul poluarea, expunerea la iradiatii, stresul, factori genetici etc.

Grasimile saturate sau hidrogenate

unt - mezeluri - alimente cancerigeneGrasimile saturate si cele hidrogenate sunt foarte nocive pentru organism. Acestea se gasesc in foarte multe alimente procesate si in grasimile preparate termic:

  • Margarina cu grasimi hidrogenate, indiferent daca la baza provin sau nu din uleiuri vegetale si au sau nu adaosuri de vitamine. Exista pe piata si margarina fara grasimi hidrogenate;
  • Cremele de prajituri si prafurile, inclusiv frisca;
  • Sosurile de orice fel din comert, inclusiv o gama larga de mustar;
  • Foietajele;
  • Prajiturile;
  • Preparatele prajite si semipreparatele;
  • Cremele de ciocolata si ciocolatele;
  • Uleiurile procesate;
  • Alimentele semipreparate;
  • Branza topita;
  • Mezeluri;
  • Alimentele fast-food si asa mai departe.

Practic cea mai sanatoasa macare este cea preparata in casa din ingrediente cat mai simple si naturale.

Dulciurile

Cand spunem “dulciuri” ne gandim in special la alimente care contin zahar foarte mult sau alimente care contin si alte glucide rele. Nici indulcitorii artificiali nu sunt exclusi din lista neagra.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri