Dieta cu oxigen – principii nutritionale

Dieta cu oxigen se bazeaza pe consumul unor plante medicinale, legume si fructe care au un continut ridicat in antioxidanti. Acesti antioxidanti elimina radicalii liberi de oxigen din organism, reducand astfel riscul multor boli si ajutand in procesul de slabire.

Peste 50% dintre femei decedeaza din cauza bolilor cardiovasculare

dieta cu oxigenAlimentatia zilnica pe care o presupune aceasta dieta trebuie sa aiba peste 30.000 de puncte ORAC pe zi, spre deosebire de dietele clasice care au alimente cu aproximativ 3000 de puncte ORAC pe zi.

Ce sunt radicalii liberi?

Radiacalii libri sunt substantele toxice in organism rezultate in urma metabolismului unor produsi alimentari si nu numai.

Acesti radicali liberi de oxigen sunt deosebit de reactivi, stand la baza multor boli, precum ateroscleroza, bolile cardiovasculare, tensiunea arteriala si complicatiile acesteia, inclusiv insuficienta renala.

De asemenea radicalii liberi de oxigen sunt de fapt cei care creeaza stresul oxidativ – stres despre care ati auzit sau ati citit cu siguranta in scrierile de specialitate din domeniul medical, dar si in materialele informative adresate publicului larg.

Tot radicalii liberi sunt responsabili de mutatiile ADN-ului – acesti radicali liberi de oxigen tulburand mijloacele de protectie a materialului genetic.

Astfel stresul oxidativ si deci radicalii liberi de oxigen pot sta la baza bolilor canceroase.

Foto: Shutterstock.com

Ghid salvator de sanatate: cei 6 pasi in autoexaminarea sanilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: