Dieta cu oxigen pleaca de la principii clasice de alimentatie pe care le dezvolta intr-un mod revolutionar. Nutritionistul american Keri Glassman este a dezvoltat aceasta dieta in cartea sa intitulata The O2 Diet.
Ce este dieta cu oxigen?
Se spune ca aceasta dieta cu oxigen ar creste atat de mult antioxidantii in organism incat stresul oxidativ ar scadea suficient cat radicalii liberi sa nu mai reprezinte un risc pentru organismul nostru.
Aceasta dieta poate deci sa vindece multe boli si chiar sa stopeze evolutia unui cancer la inceput (cancer incipient). Ridurile se reduc, pielea intinereste si persoana care adopta aceasta dieta devine plina de energie!
Aceasta dieta permite deci consumul unor alimente cu un continut ridicat in atioxidanti, ca:
Fructe
Fructele sunt indicate a fi consumate crude in dieta cu oxigen. Se consuma fructe in fiecare zi.
Cele mai indicate fructe sunt:
- pepene rosu,
- grapefruit roz,
- smochine,
- lamaie, inclusiv apa cu lamaie,
- prune
- mere verzi;
- avocado si mango – fructe bogate in grasimi vegetale de buna calitate;
- fructe oleaginoase: nuci crude etc.
- fructe de padure: afine, zmeura, fragi etc.;
Foto: Shutterstock.com
A functionat pentru tine aceasta dieta?
Spune-ti parerea