Alimentatia se pare ca joaca un rol important in patologia canceroasa, in special cu privire la cancerele digestive: de stomac, de colon, colorectal etc. Alimentele sanatoase aduc energie corpului si sporesc imunitatea, ceea ce ne face mai rezistenti in fata factorilor de agresiune celulara.

Ce alimente si plante sunt considerate a avea un potential puternic anticanceros?

Ca o regula generala alimente consumate trebuie sa fie cat mai naturale, nemodificate genetic. Natura ne ofera cele mai bune remedii impotriva majoritatii bolilor, iar abaterile prin folosirea substantelor acceleratoare a cresterii sau modificarile genetice duc la pierderea unor proprietati nutritive.

Legumele proaspete si verdeata

Cele mai bune legume care protejeaza impotriva cancerului sunt cele rosii, galbene, verzi si mov:

    Varza; Salata verde; Broccoli; Rosiile; Morcovii; Usturoiul ; Ceapa; Ardeiul gras si ardeiul capia; Vanata; Telina;

Dintre verdeturi au efect puternic anticancerigen:

    Mararul; Patrunjelul; Cimbrul; Leusteanul; Busuiocul; Oregano;

Foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: