Setari Cookie-uri

Decalogul slabirii: 10 Legi ale dietelor reusite

Curele de slabire si programele nutritionale sunt astfel constituite incat nu se pot potrivi oricui, de aceea nutritionistii sugereaza dietele personalizate. Exista insa cateva reguli comune care trebuie urmate indiferent de dieta pe care o alegeti sau - altfel spus, aceste reguli ar trebui sa existe in majoritatea curelor de slabire.

3. consuma 5 mese pe zi

Formula ideala a meselor din zi este:

  • 3 mese principale pe zi: micul dejun, pranzul, cina;
  • 2 gustari simple intre cele trei mese principale

Gustarile constau in fructe si legume crude, lactate, branzeturi, fructe oleaginoase. Evitati painea, biscuitii, chipsurile etc.

alimente femeie

4. adauga fructele si legumele in dieta

Incercati sa nu alegeti cure de slabire care exclud fructele si legumele. Acestea contin cea mai mare cantitate de vitamine, minerale si antioxidanti – substante fara de care nu ne putem mentine sanatatea.

5. consuma grasimi

Grasimile sanatoase si acizii grasi omega 3, omega 6 si omega 9 au rol imortant in mentinerea siluetei. Mai mult decat atat, acizii grasi au chiar rolul de a mobiliza grasimile din depozite, pe principiul “cui pe cui se scoate”.

Asadar nu excludeti grasimile din dieta dumneavoastra. Alegeti insa grasimile bune care se gasesc in peste, uleiuri vegetale extravirgine neincalzite, fructe oleaginoase necoapte etc.

Citește și:

Evitati margarina cu grasimi hidrogenate, mezelurile, preparatele prajite etc.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.