Setari Cookie-uri

Decalogul slabirii: 10 Legi ale dietelor reusite

Curele de slabire si programele nutritionale sunt astfel constituite incat nu se pot potrivi oricui, de aceea nutritionistii sugereaza dietele personalizate. Exista insa cateva reguli comune care trebuie urmate indiferent de dieta pe care o alegeti sau - altfel spus, aceste reguli ar trebui sa existe in majoritatea curelor de slabire.

6. consuma fibre

Fibrele dau senzatia de satietate si mentin sanatatea organelor digestive. Fibrele trebuie consumate intotdeauna cu multe lichide, de exemplu cereale integrale cu lapte. La nivelul stomacului si intestinelor fibrele se hidrateaza si cresc volumul bolului digestiv, stimuland astfel miscarile tubului digestiv si jucand un puternic rol antioxidant.

Fibrele se gasesc in cereale integrale, fructe si legume crude.

alimente femeie

7. alege o masa din zi la care sa nu mananci carne

Suntem tentati sa consumam carne la fiecare masa din zi. Consumul de vegetale trebuie sa fie insa mai mare decat cel de carne, iar cand spunem vegetale nu ne referim la legumele sau cerealele “amidonoase”: cartof, orez. Pentru a respecta aceste proportii alimentare cel mai simplu este sa va alegeti una sau doua mese din zi la care sa nu consumati carne sau oua.

Citește și:

8. nu te infometa

Cum in una din regulile de mai sus spuneam sa aveti 5 mese pe zi, este evident ca o dieta care infometeaza nu va fi recomandata.

In dietele hipocalorice aceasta “infometare” activeaza mecanisme de stres in organism, mecanisme care ingrasa! Corpul intra in alarma si incepe sa depoziteze orice nutrient provenit din alimentatie. Asa se face ca unele persoane mananca putin si totusi sunt supraponderale.

alimente femeie

9. nu manca prea rece sau prea cald

Desi se spune ca mancarea rece de la frigider sau chiar inghetata determina organismul sa consume energie pentru incalzire, totusi aceste alimente reci reprezinta si un stres asupra organismului si cum am aflat mai sus, stresul indelungat are ca urmari cresterea in greutate.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.