Setari Cookie-uri

Top 3 Cele mai sanatoase... DULCIURI

Majoritatea dietelor interzic dulciurile, insa nu toti carbohidratii daunzeaza siluetei si sanatatii.

Mai mult decat atat, stiati ca unii carbohidrati sunt esentiali mentinerii sanatatii? Glucoza de exemplu este principalul „combustibil” al creierului, nu e de mirare ca in perioadele de stres intelectual sau suprasolicitare avem pofta de dulce.

dulciuri sanatoase, indice glicemic, alimente cu calorii negative, carbohidrati

Apoi glucidele sunt o sursa ideala de energie, mai ales daca ne gandim la acele tipuri de glucide cu absorbtie lenta la nivel intestinal.

Glucidele sanatoase reprezinta si o sursa nutritionala rapida, putand fi gustari ideale intre mese. Stiati ca „digestia” glucidelor incepe inca de la nivelul cavitatii bucale, cand acestea se dizolva in saliva?

Si inca o informatie importanta: ingestia moderata de „dulciuri sanatoase” nu doar va mentine silueta, dar ajuta si la o buna functionare a pancreasului, prevenind diabetul zaharat de tip II.

Citește și:

Dar ce intelegem prin dulciuri sanatoase? Va propunem sa descoperiti care sunt acei carbohidrati care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia dumneavoastra.

Cele mai sanatoase "dulciuri"

Carbohidratii cu absorbtie lenta – cereale integrale

Considerati ca si „zaharurile” care ne energizeaza si ne apara de diabet, carbohidratii cu absorbtie lenta se gasesc in cea mai mare cantitate in cereale integrale.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.