Setari Cookie-uri

Top 3 Cele mai sanatoase... DULCIURI

Majoritatea dietelor interzic dulciurile, insa nu toti carbohidratii daunzeaza siluetei si sanatatii.

Este de preferat sa le consumati in stare nepreparata. Sunt recomandati fulgii de cereale integrale, acei fulgi naturali 100%, obtinuti prin zdrobirea bobului de cereale (cum este musli de exemplu).

Aceste cereale contin vitamine din complexul B, minerale, fibre care ne protejeaza de cancerele digestive si ne ajuta sa slabim, dar si acesti carbohidrati care se absorb in decurs de cateva ore de la ingestie, mentinand o glicemie constanta, fara a suprasolicita pancreasul.

dulciuri sanatoase, indice glicemic, alimente cu calorii negative, carbohidrati

Cerealele ne protejeaza astfel de diabetul zaharat si totodata ne mentin energici pentru mai multe ore. De aceea consumul de cereale integrale este indicat dimineata, la micul dejun. Sunt foarte blande cu mucosele digestive, asadar sunt ideale pentru micul dejun.

Ce trebuie sa mai stiti:
- in general cerealele reduc absorbtia calciului. Prin urmare daca le veti consuma cu iaurt, probabil nu veti absorbi suficint calciu. Nutritionistii recomanda sa consumati cereale si cu suc natural de fructe, nu doar cu lactate;
- cerealele au indice glicemic diferit. Cel mai ridicat indice glicemic il are porumbul, apoi graul, iar cel mai mic ovazul. De aceste diferente se folosesc multe diete, un bun exemplu este dieta Monitgnac. Daca vreti sa tineti o cura de slabire, va recomandam o perioada fulgii de ovaz, avand cel mai mic indice glicemic.
- toate alimentele care contin multe fibre, deci si cerealele integrale, trebuie consumate cu o cantitate suficienta de lichide. Doar in prezenta lichidelor, la nivel intestinal, aceste fibre se activeaza si ne putem bucura de toate beneficiile aduse sanatatii;
- prin continutul de vitamina B12, consumul de cereale participa la prevenirea si tratarea anemiei (in special anemia pernicioasa Biermer).

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.