Setari Cookie-uri

Top 3 Cele mai sanatoase... DULCIURI

Majoritatea dietelor interzic dulciurile, insa nu toti carbohidratii daunzeaza siluetei si sanatatii.

Atragem insa atentia ca toate aceste calitati le au fulgii de cereale integrale nepreparati termic. Painea de exemplu nu mai prezinta aceste caracteristici in totalitate, nici pastele.

Tips: ca cerealele de dimineata sa fie mai gustoase, adaugati nuca sau o lingurita de miere/dulceata de casa.

Va recomandam sa cititi si:

Dieta indicelui glicemic

Carbohidratii care te slabesc - fructele

Acesti carbohidrati se gasesc in fructe. Este important sa stiti ca anumite substante din alimente nu „functioneaza” daca le separam de matricea alimentara din care provin.

dulciuri sanatoase, indice glicemic, alimente cu calorii negative, carbohidrati

Natura este geniala, astfel ca aceasta matrice a unui aliment contine in proportii perfecte am putea spune, nutrientii sanatosi, astfel incat acestia se activeaza reciproc si impreuna pot fi absorbiti mai usor de catre organismul nostru.

Asa se intampla si cu glucidele din furcte sau legume – matricea in care acestea se gasesc le potenteaza efectele. Prin urmare fructele si legumele trebuie consumate ca atare, proaspete, nepreparate termic.

Citește și:

Desi circula zvonuri ca fructele ingrasa, adevarul este tocmai invers: fructele sunt alimente cu calorii negative, adica organismul nostru consuma mai multe calorii pentru metabolizare decat caloriile continute de fructe. Nu e de mirare ca, dupa o masa de fructe, simtim senzatia de foame – practic ne-am infometat mai mult, privand organismul de mai multe calorii.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.