Bolile cardiovasculare prezinta o incidenta crescuta in randul populatiei, iar tara noastra se regaseste in fruntea clasamentului european privind mortalitatea prin boli cardiovasculare.
Alimente pentru inima: Vinul rosu
Consumat in cantitati moderate (un pahar la cateva zile), vinul rosu tonifica sistemul cardiovascular si previne bolile de inima.
Cardiologii recomanda sa consumati vin negru natural. Acesta este bogat in rezveratrol, un antioxidant de 50 de ori mai puternic decat vitamina C.
Alimente pentru inima: pestele
Bogata in acizi grasi omega 3 si omega 6, carnea de peste este atat de sanatoasa incat nutritionistii considera ca nu putem consuma atat de mult peste incat sa ne faca rau.
Pestele este recomandat a fi consumat de 2-3 ori pe saptamana, evitand prepararea prin prajire.
Alimente pentru inima: Ciocolata neagra
Ciocolata neagra se deosebeste de celalalte sortimente prin continutul ridicat de cacao. Acest ingredient confera proprietatile sanatoase ale ciocolatei. Cu cat procentul de cacao continut este mai mare, cu atat ciocolata este mai sanatoasa.
Foto@Shutterstock.com