Super-Alimentele lunii: Ce mancam in luna OCTOMBRIE

Super-Alimentele lunii: Ce mancam in luna OCTOMBRIE
Kudika
10 Octombrie 2013

Luna lui Brumarel aduce fructe si legume bogate in vitamine, minerale si alti nutrienti de care organismul nostru are nevoie pentru a-si incarca rezervele si a se pregati de iarna.

Alimentele lunii octombrie sunt “concentrate” in nutrienti valorosi pentru sanatate, iar cum organismul nostru tocmai este supus schimbarilor de mediu, consumul acestor alimente este binevenit.

alimentele lunii octombrie

Super-alimentele lunii lui Brumarel

Dovleacul – sursa de grasimi sanatoase si betacaroten

Dovleacul de placinta este bogat in carotenoide – nutrienti care scad riscul de cataracta, boli cardiovasculare, dar si riscul multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, cancerul de col uterin, de piele, cancerul mamar sau cel de plamani.

Dovleacul mai este bogat in fibre care combat constipatia, detoxifica colonul si scad riscul de cancer colonic. Tot dovleacul contine si multe vitamine, dar si minerale, dintre cele mai importante fiind acidul folic, potasiul, vitaminele din complexul B, care trateaza si “depresia de toamna”.

Semintele de dovleac sunt bogate in uleiuri vegetale, dar si acizi grasi omega. Acestea contin o cantitate inseamnata de grasimi mononesaturate, care scad colesterolul rau si protejeaza organismul impotriva aterosclerozei si bolilor de inima.

Va recomandam sa consumati toamna salata de dovleac crud, ras, alaturi de mere rase si miez de nuca (nepreparat termic). Puteti adauga si miez de seminte de dovleac crude (nepreparate termic).

Assorted pumpkins and squashes photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri