Setari Cookie-uri

8 Gustari care SCAD COLESTEROLUL

Hipercolesterolemia – concentratia crescuta de colesterol in sange – reprezinta o tulburare de care sufera tot mai multe persoane, chiar de la varste tinere.

Tot placa de aterom poate bomba in vas pana se rupe, urmand a se forma imediat un cheag de sange – asa reactioneaza organismul la rupturi ale peretilor vasculari. Acest cheag de sange astupa brusc vasul respectiv si este cea mai frecventa cauza de infarct miocardic.

Aceste procese ale aterosclerozei pot avea loc si la nivelul creierului, producand accidentele vasculare celebrale.

Alimentatia ramane insa de o importanta majora in ceea ce priveste mentinerea valorilor normale ale colesterolului in sange.

Pentru ca hipercolesterolemia reprezinta o tulburare ce poate afecta si tinerii, iar studiile din ultimile decenii au demonstrat ca boala aterosclerotica incepe inca din dezvoltarea intrauterina, analizele medicale privind profilul lipidic sunt recomandate inca de la varste tinere. Asadar medicul poate recomanda: trigliceridele, colesterolul total, LDL, HDL, dar si alte analize medicale si investigatii, dupa caz.

Citește și:

Va recomandam sa cititi si:

Profilul lipidic: Analize medicale pentru COLESTEROL

alimente care scad colesterolul peste

8 Gustari care scad colesterolul

Pestele scade colesterolul

Carnea de peste contine cele mai bune grasimi, dar si acizi grasi omega 3 si omega 6. Consumand regulat carne de peste, metabolismul grasimilor va fi imbunatatit si concentratia colesterolului in sange echilibrata.

Consumul de peste este recomandat de doua ori pe saptamana. Nutritionistii sugereaza sa consumati:
• Somon
• Ton
• Sardine
• Macrou
• Pastrav
• Hering
Important: pestele trebuie preparat prin fierbere, la aburi, la gratar sau la cuptor. FARA ulei. Nu prajiti pestele si NU adaugati ulei la prepararea acestuia, indiferent de modul in care alegeti sa preparati pestele.

Foto: peste si fructe de mare @Shuttersock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.