Hipercolesterolemia – concentratia crescuta de colesterol in sange – reprezinta o tulburare de care sufera tot mai multe persoane, chiar de la varste tinere.
Alimente care scad colesterolul: Legumele cu frunze verzi
Verdeata si legumele cu frunze verzi aduc un aport de substante care detoxifica organismul si scad colesterolul.
Dintre aceste legume, recomandate persoanelor cu colesterol marit sunt:
- Mararul proaspat;
- Salata verde;
- Varza, broccoli si alte legume din familia cruciferelor;
- Frunzele de telina;
- Patrunjelul proaspat;
- Cimbrul si busuiocul proaspat;
- Spanacul proaspat (recomandat in salate);
Lamaile scad colesterolul
Lamaile sunt ideale in dieta zilnica, fiind alimente recomandate si in dieta alcalina. Lamaile prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii si frumusetii, acestea accelereaza metabolismul, stimuleaza procesele de ardere a grasimilor, scad colesterolul, detoxifica organismul, stimuleaza productia de colagen, inhiba procesele de senscenta etc.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- K-FOOD România aduce gustul și energia valului coreean la East European Comic Con 2025
- 9 idei romantice de date pentru Valentine’s și Dragobete: Cum să sărbătorești iubirea într-un mod special
- Restaurante romantice din București ideale pentru un date (alese chiar de voi!)
Va recomandam sa citit despre beneficiile lamailor in articolul:
APA cu LAMAIE: 30 de motive puternice pentru a consuma acest miracol detoxifiant!
photo: salata si ulei extravirgin @Shutterstock.com