Setari Cookie-uri

8 Gustari care SCAD COLESTEROLUL

Hipercolesterolemia – concentratia crescuta de colesterol in sange – reprezinta o tulburare de care sufera tot mai multe persoane, chiar de la varste tinere.

Fructele oleaginoase necoapte: nuci, alune, mieji de seminte, caju

Este indicat ca la cateva zile sa consumati o jumatate de ceasca de fructe oleaginoase necoapte, precum: nuci, alune, arahide, mieji de floarea-soaserului, mieji de seminte de dovleac, caju.

Aceste fructe contin grasimi de buna calitate si vitamine care intervin in metabolismul lipidic.

alimente care scad colesterolul

Ceaiuri care scad colesterolul

Multe plante medicinale pot influenta metabolismul lipidic, avand efecte de scadere a colesterolului.

Ceaiurile recomandate pentru persoanele cu colesterol crescut sunt:
- Ceai de macese;
- Ceai de rostopasca;
- Ceai verde;
- Ceai negru;
- Ceai de anghinare;
- Ceai de patlagina;
- Ceai de ghimbir;
- Ceai de frunze de dafin;
- Ceai de papadie etc.

Alimente care scad colesterolul: Fructele acre

Fructele cu gust acru accelereaza metabolismul lipidic, reduc colesterolul si intervin in procesele de ardere a grasimilor. Astfel ca un consum zilnic a unui fruct acru ajuta in scaderea colesterolului.

Citește și:

Fructele indicate: prunele, merele, portocalele, grapefruitul, ananasul, corcodusele, fructele de padure etc.

photo: migdale crude @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.