Setari Cookie-uri

Alimente-Medicament pentru STOMAC

Tulburarile gastrice sunt tot mai frecvente in zilele noastre, cand consumam in mare parte alimente procesate, modifcate genetic si foarte calorice.

Alimente-Pansament pentru stomac

Alimente pentru stomac: Ardeiul gras sau capia

Ardeiul este bogat in vitamine si minerale, iar ardeii galbeni sau rosii sunt foarte bogati si in betacaroten.

Stiati ca ardeiul este mai bogat in potasiu decat banana? Suferintele gastrice se insotesc adesea si de tulburari ale ionilor in organism. Puteti consuma zilnic ardei proaspat.

alimente pentru stomac

Alimente pentru stomac: Legumele verzi bogate in fier

Legumele cu frunze verzi sunt bogate in fier si in nutrienti care au rol tampon pentru mucoasa gastrica. Sunte recomandate, in stare proaspata: spanac, stevie (se pot pune in salate), patrunjel, marar, frunze de telina, cimbru, busuioc, salata verde, frunze de ceapa verde sau de usturoi verde etc.

Alimente pentru stomac: Banane

Bananele fac parte din fructele recomandate in afectiunile de stomac, fiind nutritive, deloc acide si totodata bogate in minerale precum potasiu. Nu este insa recomandat sa consumati mai mult de doua banane la o masa de fructe, pentru ca sunt totusi dulci si un exces de carbohidrati stimuleaza secretia acida a stomacului.

Citește și:

Alimente pentru stomac: Legume portocalii si galbene

Legumele in culori calde sa spunem asa sunt ideale in dieta pentru stomac (exceptie fac rosiile), atat in stare proaspata, cat si fierte. Cele mai bune legume pentru stomac sunt: morcovii, radacina de patrunjel, ardeiul etc.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.