Setari Cookie-uri

Alimente-Medicament pentru STOMAC

Tulburarile gastrice sunt tot mai frecvente in zilele noastre, cand consumam in mare parte alimente procesate, modifcate genetic si foarte calorice.

Alimente pentru stomac: Vegetale care contin pectina

Pectina joaca un rol esential in mentinerea pH-ului sucurilor digestive, ajutand la prevenirea si ameliorarea arsurilor gastrice. Intre aceste alimente enumeram: morcovi, caise, cirese, pere, fasole verde sau uscata, piersici etc.

Alimente pentru stomac: Fructe bazice

Alegerea fructelor in dieta pentru stomac necesita cumpatare, caci putine sunt acele fructe care nu cresc aciditatea. Printre acestea enumeram: nuca de cocos, banana, sharon, mango, avocado, fructe oleaginoase precum: nuci, alune, mieji de seminte, caju etc (fructele oleaginoase NU trebuie sa fie copate sau preparate termic, contin grasimi vegetale si acestea, incalzite, au efectul uleiului prajit).

Iti recomandam sa citesti si:
Dieta alcalina

alimente pentru stomac
Alimente pentru stomac: Ceaiuri calde neindulcite

Ceaiurile pentru stomac au efect calmant, de "spalare" a sucurilor gastrice, dar pot avea de asemenea si efect cicatrizand sau de scadere a aciditatii.

Citește și:

Ceaiurile indicate pentru calmare durerilor de stomac:

  • Ceai de musetel;
  • Ceai de tei;
  • Ceai de sunatoare;
  • Ceai de pelin;
  • Ceai de urzica;
  • Ceai de coada calului;

Alimente pentru stomac: Supe

Supele sunt nutritive, nu sunt concentrate si fiind mese lichide si calde, au efect calmant pentru mucoasa gastrica. Este indicat sa nu folositi sare exagerat sau condimente iuti in supe. O reteta clasica de supa este ideala. Atentie, supele de ceapa sau de rosii nu sunt indicate in dieta pentru stomac.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.