5 Adevaruri ingrozitoare despre CARNEA DE PUI din farfuria noastra

5 Adevaruri ingrozitoare despre CARNEA DE PUI din farfuria noastra
Kudika
29 Octombrie 2013

Multi dintre noi aleg sa consume in special carne de pui, considerand ca este mai sanatoasa decat carnea de porc sau carnea rosie.

Salmonella din carnea de pui

Aproximativ 13% dintre persoanele infectate cu Salmonella sufera septicemie, o complicatie in care infectia se extinde in intreg organismul. Christopher Braden , directorul de la Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor din Alimentatie sustine ca unele tulpini de Salmonella sunt reistente la 7 antibiotice!

Salmonella se transmite prin intermediul carcaselor infectate cu materii fecale, putand afecta atat consumatorii, cat si lucratorii din industria alimentara.

pericolele din carnea de pui toxica si cu hormoni

E. Coli din carnea de pui

Aproximativ 7% din carcasele de pui testate au avut rezultate pozitive pentru E. Coli, o bacterie care poate produce enterocolite, dar si complicatii care pun viata in pericol.

E. Coli este considerata ca fiind un pericol mai mare pentru sanatate decat infectia cu Salmonella. In plus, tratarea cu antibiotice a pasailor fac ca tulpinile de E. Coli sa fie tot mai rezistente si mai dificil de tratat!

Anul trecut cercetatorii au publicat in Emerging Infectious Diseases un raport prin care demosntreaza pericolul real de infectare a omului, avand in vedere ca E. Coli din carnea de pui este foarte apropiata genetic de tulpina de E. Coli umana, comparativ cu bacteriile care contamineaza carnea de vita de exemplu. In 2008 Rusia a interzis importul carnii de pui de la 19 producatori mondiali, considerand ca arsenicul din carnea de pui si conatminarea cu E. Coli este deosebit de periculoasa pentru populatie.

Foto: sxc.hu

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri