Setari Cookie-uri

Top 5 Principii sanatoase de respectat in 2014

O draga cititoare a noastra ne-a trimis numai ganduri bune pentru 2014! Reflectiile sale pot fi considerate un exemplu ce merita urmat pentru a ne mentine sanatatea – acest echilibru atat de fragil, considert astazi un lux chiar.

Mi-am propus ca in anul 2014 sa vizitez doctorul doar pentru vreun control de rutina si nu pentru ca am nevoie. Si cum o sanatate de fier nu pica din cer, am tot strans cateva reguli sanatoase dovedite (pe principiul “am vazut cu ochii mei”), pe care chiar am de gand sa le aplic in 2014 si pe care le impart si cu voi.

Si pentru ca locuiesc alaturi de iubit este evident ca voi avea grija sa isi schimbe si el, usor si pe nesimtite, stilul de viata.

reguli si principii alimentare sanatoase in 2014

Prima regula, de baza as putea spune – ai grija cu ce iti umpli frigiderul!

Ai trait cumva clipele cand ajungi in bucatarie si fara sa realizezi deschizi frigiderul? Sau poate o persoana draga din casa ori un prieten verifica in mod involuntar frigiderul de fiecare data cand ajunge in bucatarie? Un lucru este cert – suntem atrasi de frigider ca un magnet! Iar daca mai si gasim bunatati in el... sigur ne vom infructa de fiecare data cand avem ocazia!

Citește și:

Prin urmare in frigider ar trebui sa se gaseasca mancare gatita, in rest legume, fructe si branzeturi/lactate. Prin urmare daca ajungi la frigider, fie trebuie sa iti pregatesti masa, sa incalzesti mancarea, fie vei alege un fruct, o leguma, iaurt sau branza. Ca bauturi: limonada, iaurt, compot, siropuri, apa plata pe vreme calda, ceai si orice alta bautura NATURALA!

NU ar trebui sa se gaseasca in frigider:

  • dulciuri de orice fel, creme de ciocolata si alte bombe calorice si amenintari serioase pentru pancreas;

Foto: calendar nutritional 2014 @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.