Mi-am propus ca in anul 2014 sa vizitez doctorul doar pentru vreun control de rutina si nu pentru ca am nevoie. Si cum o sanatate de fier nu pica din cer, am tot strans cateva reguli sanatoase dovedite (pe principiul “am vazut cu ochii mei”), pe care chiar am de gand sa le aplic in 2014 si pe care le impart si cu voi.

Electrostimulare musculara + alimentatie sanatoasa = succesul siluetei perfect

Si pentru ca locuiesc alaturi de iubit este evident ca voi avea grija sa isi schimbe si el, usor si pe nesimtite, stilul de viata.

reguli si principii alimentare sanatoase in 2014

Prima regula, de baza as putea spune – ai grija cu ce iti umpli frigiderul!

Ai trait cumva clipele cand ajungi in bucatarie si fara sa realizezi deschizi frigiderul? Sau poate o persoana draga din casa ori un prieten verifica in mod involuntar frigiderul de fiecare data cand ajunge in bucatarie? Un lucru este cert – suntem atrasi de frigider ca un magnet! Iar daca mai si gasim bunatati in el... sigur ne vom infructa de fiecare data cand avem ocazia!

Prin urmare in frigider ar trebui sa se gaseasca mancare gatita, in rest legume, fructe si branzeturi/lactate. Prin urmare daca ajungi la frigider, fie trebuie sa iti pregatesti masa, sa incalzesti mancarea, fie vei alege un fruct, o leguma, iaurt sau branza. Ca bauturi: limonada, iaurt, compot, siropuri, apa plata pe vreme calda, ceai si orice alta bautura NATURALA!

NU ar trebui sa se gaseasca in frigider:

  • dulciuri de orice fel, creme de ciocolata si alte bombe calorice si amenintari serioase pentru pancreas;

Foto: calendar nutritional 2014 @Shutterstock.com

Nutritionistii ne invata 10 pasi pentru o alimentatie sanatoasa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: