Setari Cookie-uri

Top 5 Principii sanatoase de respectat in 2014

O draga cititoare a noastra ne-a trimis numai ganduri bune pentru 2014! Reflectiile sale pot fi considerate un exemplu ce merita urmat pentru a ne mentine sanatatea – acest echilibru atat de fragil, considert astazi un lux chiar.

Este indicat sa nu alegi salate cu otet sau cu maioneza, sunt prea grase sau prea acide. Salata trebuie sa fie suficient de mare incat sa inlocuiasca o masa. Poti alege sa consumi legumele si in alt moment al zilei, de exemplu la micul dejun sau la cina.

Ideal este sa nu adaugi ulei la salate, devine astfel un preparat cu multe calorii, iar daca tii la silueta ta sigur nu iti doresti asta. Daca insa te hotarasti sa pui ulei, alege unul extravirgin (adica preparat prin presare la RECE, este foarte important ca grasimile vegetale sa nu fie preparate termic).

reguli si principii alimentare sanatoase in 2014

Regula numarul patru – nu mai adaug ulei la mancarea gatita

Daca nu mai adaug ulei in mancarea gatita si evident aleg acele preparate care pot fi gatite fara ulei, atunci deja am redus aproape jumatate din caloriile ingerate zilnic. Stiti ca cele mai multe calorii sunt aduse in alimentatie de grasimi? Ati fi crezut ca dulciurile sunt de vina, dar nu este asa. De exemplu o prajitura are zahar, dar crema, blatul, frisca, pana si ciocolata sunt pline de grasimi ca unt, ulei, sau mai rau – margarina cu grasimi hidrogenate (cea mai rea forma de grasimi). Asadar dulciurile sunt in primul rand GRASE!

Citește și:

Ce putem gati/prepara:

  • ciorbe/supe;
  • gratar sau grill (cu apa);
  • mancaruri prin fierbere sau la cuptor (orez, fructe de mare cu sos de legume, salata orientala, peste, pui, ciuperci umplute cu branza pe gratar, legume pe grill etc.).

Foto: legume @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.