Setari Cookie-uri

Top 5 Principii sanatoase de respectat in 2014

O draga cititoare a noastra ne-a trimis numai ganduri bune pentru 2014! Reflectiile sale pot fi considerate un exemplu ce merita urmat pentru a ne mentine sanatatea – acest echilibru atat de fragil, considert astazi un lux chiar.

  • Mezeluri in niciun caz, uita ca exista! Nici conserve! Daca te panichezi gandindu-te ce mananci dimineata, raspunsul e simplu: fie un ou fiert, fie branza cu legume sau un iaurt simplu. NU mezeluri!
  • Nici cascavalul nu ar trebui sa se gaseasca in frigider decat la ocazii, poate cand aveti musafiri sau doriti sa preparati vreun fel mai special de mancare. Cascavalul contine peste 50% grasimi, este o bomba calorica si nici foarte hranitor nu este. Branza insa reprezinta un bun inlocuitor.

reguli si principii alimentare sanatoase in 2014

A doua regula – maxim doua fructe pe zi

Nu pentru ca spun unii ca fructele ingrasa, nici pentru ca ar fi prea calorice, ci pur si simplu pentru ca iti deschid apetitul pentru dulce si totodata cresc aciditatea. Fructele trebuie consumate in masa separata, neamestecate cu alte alimente – deci nu ca desert!

In plus, cu doua fructe pe zi nu se va mai plange nimeni de aciditate crescuta sau de balonare.

Citește și:

A treia regula – o salata obligatorie in fiecare zi

Eu prefer la masa de pranz o salata gigant cu cativa ardei, porum, o legatura de patrunjel, branza taiata cubulete, un castravete. FARA ulei, are branza suficiente grasimi. Prefer sa nu adaug rosii pentru ca sunt destul de acide, iar ceapa nu pot, caci mai si muncesc, printre oameni.

Poti alege insa orice fel de salata, iata cateva exemple delicioase:

  • salata de varza cu morocov ras, marar si piper;
  • salata cu ton si lamaie;
  • salata de cruditati cu pui, fara ulei sau maioneza.
  • salata de sfecla rosie;

Foto: calendar alimentatie in 2014 @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.