Cum vine primavara, organismul are nevoie de detoxifiere intensa dupa o perioada in care predomina alimentatia bogata in grasimi si proteine.
Cura de detoxifiere: Joi
- Mic dejun: un ardei capia taiat in doua, pe lung, umplut cu branza dulce. Un ceai verde cu miere si lamaie.
- Gustare: ceai de ghimbir cu miere si lamaie – taiati marunt un sfert de radacina de ghimbir, lasati la fiert 15 minute, adaugati apoi o lingurita de miere si lamaie dupa gust. Daca lucrati sau aveti alte activitati in aceasta perioada a zilei, este indicat sa va preparati dimineata ceaiul, inainte de a pleca de acasa.
- Pranz: peste sau fructe de mare cu salata verde si lamaie dupa gust. Se accepta sarea, insa NU trebuie sa se fi folosit ulei.
- Gustare: un grapefruit;
- Cina: un pomelo;
Cura de detoxifiere: Vineri
- Mic dejun: un pahar cu lapte cald si miere;
- Gustare: un baton de cereale integrale;
- Pranz: o salata mare din urmatoarele ingrediente: o legatura de patrunjel, o jumatate de legatura de marar, 4 linguri rase de seminte de in, doua linguri de miez de nuca sau seminte de floarea-soarelui, un pumn de germeni (de care doriti), 3 ridichii rosii, doua felii de branza, busuioc condiment (o lingurita rasa), o rosie, doi ardei capia, 3 frunze de salata verde, 3-5 frunze de spanac proaspat. Se toaca ingredientele in cubulete mici, se amesteca bine si se serveste. NU se adauga ulei, sare sau alte ingrediente.
- Gustare: nu se ia a doua gustare;
- Cina: friptura de pui sau peste la gratar cu un cartof fiert sau copt. Fara ULEI.
Foto: salata de primavara! Shutterstock.com
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Trucurile la care apelează Dorel Vișan pentru a se menține în formă la 86 de ani: Fac așa ceva în fiecare dimineață...
- Dorel Vișan, secretul pentru a rămâne în formă la 86 de ani: Îl mănânc pe burta goală, înainte de micul dejun...
- Soluții blânde și eficiente pentru pielea fragilizată
A functionat pentru tine aceasta dieta?
Spune-ti parerea