Acest indem nu este doar pentru cei preocupati de stratul de ozon si amprenta de carbon pe care o lasa producerea si transportul alimentelor. Cumparand produse locale te asiguri ca sunt proaspete, iar daca vei cumpara produse de sezon iti vei asigura un regim alimentar mai variat.
Cel mai simplu mod sa impaci ambele obiective este sa cumperi de la producatori locali, de obicei din zonele rurale. Poti sa gasesti produse de sezon si in marile lanturi de supermarketuri, insa de multe ori sunt aduse din alte zone. In pietele mari si pe marginea drumului poti sa ai surpriza sa cumperi alimente provenite din alte tari, prezentate ca fiind locale. Alimentele de sezon se bucura de cea mai mare incarcatura de nutrienti, asadar reprezinta cea mai buna alegere.
2. Ia micul dejun zilnicLa inceputul unei zile, dupa o noapte de repaus alimentar, dar in care organismul nostru a continuat sa functioneze, deci sa consume energie, este un gest absolut firesc si necesar sa ne alimentam, asigurandu-ne astfel o sansa mai mare de ramane sanatosi si de a preveni o serie de afectiuni – s-a observat o crestere a incidentei bolilor cardiovasculare la persoanele care nu obisnuiesc sa manance micul dejun. Incepand sa ne alimentam la primele ore ale zilei, putem sa ne reglam mai bine ritmul meselor si cantitatile de alimente pe care le vom consuma pe durata intregii zile.
Foto: alimentatie echilibrata @ Shutterstock.com
Spune-ti parerea!