Setari Cookie-uri

Super-DIETA verii 2014! Trimisa de o cititoare

Pentru ca detinem sectiunea DIETE, prin care incercam sa informam cititoarele noastre cu privire la ultimele diete, dar si ultime descoperiri sau studii in domeniul nutritiei, o cititoare draga s-a hotarat sa ne trimita dieta prin care a reusit sa ajunga la silueta dorita. Iti multumim, Anca!

2. Sa am cel mult o gustare in zi

De obicei prefer gustarea intre pranz si cina, ca e vreme mai lunga. Ce mananc:

  • Rar fructe oleaginoase: cel mult o mana (nuci, alune, seminte de orice fel etc.);
  • Un iaurt dietetic;
  • O cafea – chiar daca este lichida, are calorii! Eh... eu beau mereu o cafea si iau si gustarea, ca ziua de munca e lunga, cum sa renunt la cafea?
  • Un fruct proaspat – cand nu am mancat fruct dimineata. Prefer sa mananc cel mult o data in zi fructe, dar de obicei mananc un fruct la 3 zile. Cel mai des cochetez cu iaurtul.

Gandul ca am o gustare in zi imi face placere. Stiu ca pot lua gustarea cand vreau si aleg mereu ceva sa imi placa, dar sanatos. Si nu, nu-s sfanta, mai scapa si o ciocolata, si un suc, si un covrig sau o prajiturica, o inghetata... ca doar e vara si e cald

3. Mananc un singur fel de mancare la masa, cu exceptia cinei

Va raspund acum la o intrebare pe care v-ati pus-o probabil la puncul 1.: “Ce mananc la pranz si la cina?”. Am renuntat sa mananc desert, l-am transformat in gustarea de dupa-amiaza. Am hotarat sa mananc un singur fel la pranz.

Citește și:

La pranz mananc gratar cu salata, foarte rar paste. Aleg sa consum carne, fie de pasare, fie de peste sau aleg fructe de mare. Mereu combinate cu legume crude. Imi place salata cu multa verdeata, in care pun seminte de in, de floarea soarelui si de dovleac, uneori si seminte de chia. Consider ca, daca am pus seminte, nu mai pun ulei. Nu folosesc otet sau dressing, mananc pur si simplu legumele ca atare.

Practic masa mea de pranz nu contine ulei, dar contine grasimi din carne si seminte – grasimile din seminte fiind de foarte buna calitate. Cred ca o sticla de ulei imi ajunge un an. Nu pun ulei nici in mancare.

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.