Calciul este un mineral implicat in numeroase procese in organism de la crestere la mentinerea vietii. Calciul se gaseste aproape in orice celula din organism fiind astfel un mineral indispensabil vietii.
Fiind atat de folosit, este foarte usor ca organismul nostru sa ajunga in deficit de acest mineral: lipsa de calciu sau hipocalcemia.
Lipsa de calciu sau hipocalcemia poate fi resimtita in multe moduri, de la manifestari generale la simptome localizate.
Principalele semne si simptome ale lipsei de calciu:
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Principala cauza a lipsei de calciu este alimentatia. De aceea iti propunem sa descoperi alimentele cu cea mai mare concentratie in calciu, alimente pe care cel putin femeile ar trebui sa le consume frecvent (femeile sunt mai predispuse la hipocalcemie).
Alimente bogate in calciu: iaurtulIaurtul pastreaza proprietatile laptelui, dar totodata aduce si un plus de probiotice. Iaurtul ar trebui sa fie un aliment care sa nu lipseasca din meniul saptamanl.
Cititi si: Iaurtul alimentul femeilorFoto: cascaval cu busuioc - shutterstock.com
Spune-ti parerea!