Setari Cookie-uri

Dieta cu CASTANE - slabesti sanatos, mananci delicios

3.23 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este o dieta sanatoasa
Presupune consumul de alimente cat mai putin preparate si evita aditivii din comert
Evita grasimile si dulciurile, fiind indicata atat diabeticilor, cat si celor care sufera de afectiuni cardiovasculare sau ficat gras

Contra

Este dificil de urmat de catre pofticiosi sau cei obsinuiti cu multe gustari
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.27 din 75 voturi

Castanele sunt fructe de toamna delicioase, dulci si aromate, care se pot consuma fie fierte, fie coapte sau in diverse preparate. Foarte apreciat este piure-ul de castane.

Cum faci diferenta intre castanele comestibile si cele necomestibile?

In primul rand trebuie sa stii ca nu toate castanele sunt comestibile. Cele care se mananca au o culoare deschisa, un maro cald, sunt mai mici si au bine conturata codita. Acestea sunt dulci si moi, cu o aroma specifica. Un adevarat deliciu!

dieta de slabire cu castane coapte

Castanele mai mari, inchise la culoare ori rosiatice nu sunt comestibile. Castanele comestibile se culeg chiar la mijlocul lui octombrie, asadar... daca va plimbati prin parc, nu uitati sa priviti mai atent in jur, poate gasiti un castan comestibil.

Dieta cu castane – un ‘delicios’ mod de a slabi

Castanele sunt bogate in fibre, proteine, vitamine precum vitamina A, vitamina C, vitamina B1, B2, niacina, dar si zaharuri de buna calitate, cu absorbtie lenta la nivelul intestinului, care mentin glicemia normala – castanele putand fi consumate si de peersoanele care sufera de diabet.

Citește și:

Castanele mai contin grasimi sanatoase, magneziu, fosfor, potasiu, sulf si calciu.

Pentru dieta, castanele se coc la cuptor. Spalati bine castanele, apoi crestati coaja si le puneti la cuptor, la foc mediu, unde le lasati pana se rumenesc si miezul capata o culoare galbena.

Dieta cu castane – meniul zilnic

Aceasta dieta se bazeaza pe consumul de alimente sanatoase, dar si de apa suficienta. In dieta cu castane se vor consuma in special alimente de sezon, specifice toamnei.

Reguli de baza ale dietei cu castane:

  • Pe tot parcursul zilei aveti voie sa consumati doar apa plata. Singura exceptie este dimineata, cand este permisa o ceasca de cafea;
  • Uleiul, dar si dulciurile vor fi scoase din alimentatie. Se va gati fara ulei, acesta nu se va adauga nici in preparate, nici macar la salate, chiar daca este extravirgin;
  • Nu se vor consuma mezeluri sau alte alimente gata preparate din comert. Mancarea se va face in casa – retetele sunt simple – iar preparatele pot fi luate la pachet si la munca;

Foto: castane comestibile coapte - shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.