Setari Cookie-uri

HARTA nestiuta a CULORILOR: afla ce beneficii iti aduc FRUCTELE in functie de culoarea lor

Suntem obisnuiti sa alegem alimentele dupa gustul lor, dar ce-ar fi daca le-am alege... dupa culoarea lor?

Beneficiile fructelor galbene sau portocalii

Aceste fructe sunt bogate in beta-caroten (precursorul vitaminei A, supranumita si “vitamina vederii”), dar si in enzime precum bromelaina, o enzima care contribuie la buna functionare a digestiei – care se gaseste in ananas.

Citricele, in schimb, sunt o sursa bogata de limonoizi cu rol activ in scaderea colesterolului. Totodata, ele pot sa inhibe formarea tumorilor canceroase, protejand prin urmare impotriva cancerului la san, impotriva cancerului pielii, a celui esofagian sau impotriva cancerului la stomac. Citreicele contin si o inseamnata cantitate de vitamina C, contribuind la mentinerea tinereti pielii, la accelerarea proceselor de regenerare, dar si la cresterea imunitatii.

Alimentele portocalii mai sunt recomandate pentru prevenirea degenerescentei maculare, o tulburare a functiilor ochiului de care sufera multe persoane, mai ales cele in varsta. “Sa adaugam aceste fructe si legume galbene in dieta noastra cel putin o data pe zi”, ne sfatuieste dr. Oz.

Citește și:

Printre fructele galbene sau portocalii enumeram: pepenele galben, fructul sharon, merele galbene, pomelo, grapefruit galben, lamaia, portocala, ananasul, piersicile, nectarinele, mandarinele, mango, pere, papaya etc.

infografic - beneficiile fructelor galbene si portocalii

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.