Suntem obisnuiti sa alegem alimentele dupa gustul lor, dar ce-ar fi daca le-am alege... dupa culoarea lor?
Beneficiile fructelor galbene sau portocalii
Aceste fructe sunt bogate in beta-caroten (precursorul vitaminei A, supranumita si “vitamina vederii”), dar si in enzime precum bromelaina, o enzima care contribuie la buna functionare a digestiei – care se gaseste in ananas.
Citricele, in schimb, sunt o sursa bogata de limonoizi cu rol activ in scaderea colesterolului. Totodata, ele pot sa inhibe formarea tumorilor canceroase, protejand prin urmare impotriva cancerului la san, impotriva cancerului pielii, a celui esofagian sau impotriva cancerului la stomac. Citreicele contin si o inseamnata cantitate de vitamina C, contribuind la mentinerea tinereti pielii, la accelerarea proceselor de regenerare, dar si la cresterea imunitatii.
Alimentele portocalii mai sunt recomandate pentru prevenirea degenerescentei maculare, o tulburare a functiilor ochiului de care sufera multe persoane, mai ales cele in varsta. “Sa adaugam aceste fructe si legume galbene in dieta noastra cel putin o data pe zi”, ne sfatuieste dr. Oz.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- S-a lansat „Drumul Binelui - o hartă afectivă a patrimoniului UNESCO din România”
- RetroNight Fever, un super party de 1 Martie, la Kayus Lounge Brașov
- start-up.ro a lansat primul documentar despre istoria și evoluția ecosistemului de startup-uri din România
Printre fructele galbene sau portocalii enumeram: pepenele galben, fructul sharon, merele galbene, pomelo, grapefruit galben, lamaia, portocala, ananasul, piersicile, nectarinele, mandarinele, mango, pere, papaya etc.