Suntem obisnuiti sa alegem alimentele dupa gustul lor, dar ce-ar fi daca le-am alege... dupa culoarea lor?
Puterea VERDE – beneficiile fructelor verzi
Alimentele de culoare verde protejeaza ficatul, maduva osoasa producatoare de elementele figurate din sange (prevenind anemia si leucemiile), oasele, sistemul digestiv si pancreasul.
Fructele verzi sunt bogate in vitamine (acid folic, vitamina A, vitamina E, vitamina C), in minerale precum potasiu, sodiu, iod, fier mai ales, in fibre, carotenoizi, acizi grasi omega 3.
“Aceste legume verzi sunt bogate in glucosinolati, un compus care protejeaza impotriva dezvoltariii cancerului. Sunt totodata bogate in vitamina K de care ai nevoie ca sa previi diabetul, reducand totodata riscul cancerului pancreatic. Mananca aceste alimente de cel putin doua ori pe zi pentru a reduce riscul cancerului” – ne sfatuieste Dr. Oz.
Printre fructele verzi enumeram: kiwi, avocado, alune pistachio, mere verzi, struguri, toate fructele verzi necoapte inca, avocado etc.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- S-a lansat „Drumul Binelui - o hartă afectivă a patrimoniului UNESCO din România”
- RetroNight Fever, un super party de 1 Martie, la Kayus Lounge Brașov
- start-up.ro a lansat primul documentar despre istoria și evoluția ecosistemului de startup-uri din România