Setari Cookie-uri

HARTA nestiuta a CULORILOR: afla ce beneficii iti aduc FRUCTELE in functie de culoarea lor

Suntem obisnuiti sa alegem alimentele dupa gustul lor, dar ce-ar fi daca le-am alege... dupa culoarea lor?

Puterea VERDE – beneficiile fructelor verzi

Alimentele de culoare verde protejeaza ficatul, maduva osoasa producatoare de elementele figurate din sange (prevenind anemia si leucemiile), oasele, sistemul digestiv si pancreasul.

Fructele verzi sunt bogate in vitamine (acid folic, vitamina A, vitamina E, vitamina C), in minerale precum potasiu, sodiu, iod, fier mai ales, in fibre, carotenoizi, acizi grasi omega 3.

Aceste legume verzi sunt bogate in glucosinolati, un compus care protejeaza impotriva dezvoltariii cancerului. Sunt totodata bogate in vitamina K de care ai nevoie ca sa previi diabetul, reducand totodata riscul cancerului pancreatic. Mananca aceste alimente de cel putin doua ori pe zi pentru a reduce riscul cancerului” – ne sfatuieste Dr. Oz.

Printre fructele verzi enumeram: kiwi, avocado, alune pistachio, mere verzi, struguri, toate fructele verzi necoapte inca, avocado etc.

Citește și:

infografic - beneficiile fructelor verzi

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.