Iata cea mai simpla idee de a imbunatati calitatile uleiului din bucataria ta.
Uleiul pe care il cumperi trebuie sa aiba clar specificat pe eticheta termenul de “extravirgin”sau “presat la rece”, astfel incat uleiul pe care il alegi sa aiba toate calitatile pastrate. Orice urma de rafinare sau presarea la cald scad proprietatile sanatoase ale uleiului.
Citeste si: Uleiul de masline extravirgin - medicamentul biblic cu calitati exceptionale
Cum imbunatatesti uleiulDaca vrei sa obtii un efect tonic si totodata un ulei aromat, poti adauga in sticla de ulei crengute de rozmarin, crengute de cimbru, frunze de busuioc, boabe de piper, foi de dafin sau alte condimente care va plac mult.
Uleiul astfel pregatit il lasati la loc intunecos si racoros pret de 2 saptamani, pentru macerarea ingredientelor.
Daca ai nevoie de un aport mai mare de vitamine, poti pune in uleiul de consum acele vitamine liposolubile. De exemplu poti pune vitamina A uleioasa, poti sparge capsule de vitamna E sau capsule de alte vitamine liposolubile, chiar si capsule de ulei de peste.
Care sunt vitaminele liposolubile?Enumerate, vitaminele liposolubile sunt:
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Aceste vitamine se numesc liposolubile tocmai pentru ca se “dizolva” in grasimi si se absorb in organism daca sunt consumate alaturi de grasimi, asadar a le dizolva in ulei reprezinta o alternativa excelenta.
Citeste si: Ghidul vitaminelor: sursa alimentara a fiecarei vitamine
Uleiul imbunatatit il puteti folosi ca de obicei, in salate, maioneze sau alte preparate.
Foto: ulei, ulei cu ierburi - shutterstock.com
Spune-ti parerea!